Международната автомобилна федерация  (ФИА) скъси със 100 метра DRS зоната,

...
Международната автомобилна федерация  (ФИА) скъси със 100 метра DRS зоната,
Коментари Харесай

Скъсиха едната DRS зона в Баку

Международната автомобилна федерация  (ФИА) съкрати със 100 метра DRS зоната, която се намира на старт-финалната права на пистата в Баку, където този уикенд ще се организира Гран При на Азербайджан.

Трасето край крайбрежията на Каспийско море още веднъж ще включва две зони за активация на системата за понижаване на челното противодействие. Първата от тях ще бъде ситуирана сред завои №2 и №3, като точката за активация ще бъде ситуирана тъкмо 54 метра след изхода от втората крива.

Втората зона ще бъде ситуирана на старт-финалната права, като тя ще започва тъкмо 447 метра след изхода от последната крива на трасето. През предходната година точката за активация бе ситуирана 347 метра след 20-я завой на пистата, което значи, че през този уикенд тази зона ще е със 100 метра по-къса. Това съкращаване на зоната се прави за понижаване резултата на DRS, което пък да направи изпреварванията в Баку малко по-трудни.
 Във Формула 1 обмислят съкращаване на DRS зоните през 2023 година Във Формула 1 обмислят съкращаване на DRS зоните през 2023 година
И през тази година двете зони ще разполагат с две обособени точки за засичена на разликата сред водачите в спринта и главното съревнование в неделя. За първата зона това ще се случва в края на ограничаващата линия, която разделя водачите, излизащи от бокса, и тези, които са на пистата. Разликите преди втората зона пък ще се мерят навръх ейпекса на завой №20, последният на пистата в Баку.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР